Visoko:Dolje visočka policija

DOLJE VISOČKA POLICIJA!

Autor teksta:Lejla Imamović

Jučer u 16h prijavila sam čovjeka koji se kretao pored moje zgrade, koja se inače nalazi 300 m od Policijske stanice, čovjeka koji urla, psuje, lomi sve redom i nosi veliki koljački nož u ruci. U drugoj ruci mu je bio veliki štap ništa manje opasan od noža. Pretpostavljajući da policija neće adekvatno reagovati uputila sam se za njim s “pristojne” daljine kako bih se možda uvjerila u suprotno.
Lik se uputio pravac prema Policijskoj stanici i nevjerovatno – stigao je prije nego se patrola vratila!
Ja sam pratila događaj s nekih 100 m daljine i fotografisala isti. Uslijedilo je ono što sam i očekivala. Lik je u međuvremenu sakrio nož. Policajci ga zaustavljaju i razgovaraju s njim i nakon što su razmijenili par rečenica, fino se pozdravljaju i lik nastavlja svoj put.
No dešava se nova situacija – u drugoj ulici, koja također graniči sa ulicom gdje se nalazi “njihova” stanica, prolijeće automobil i kroz prozore istog, automatskim puškama pucaju u jedan kafić. Oni su odmah reagovali i požurili da oko kafića postave žute trake i “riješe” slučaj.
Vratila sam se kući i pozovem ih ponovo. Odgovor: “Gospođo, taj gospodin o kome vi pričate imao je samo štap u ruci, a ne nož. Imam poziv na drugoj liniji!”
Zatim mi je spustio slušalicu.
On nije znao da sam ja cijeli događaj posmatrala, fotografisala i da imam dva svjedoka. Nije znao da ja znam da ga nisu pretresli po prijavi.
Jako iznervirana pozovem komandira jer je ministar cijelo to vrijeme bio nedostupan. Komandir je odmah reagovao na moj poziv i naložio da se ispita slučaj i poslao patrolu da traže lika s nožem. Pitam se da li bi reagovao da ja slučajno nisam u zakonodavnoj vlasti, da sam ga pozvala kao građanin ovog grada, kao uplašena majka čije se dijete svaki dan igra na stadionu, mjestu gdje je neuračunljivi lik urlao i mahao velikim nožem. Mislim da ne bi. Zapravo, mislim da ne bih uopće mogla doći do prvog čovjeka visočke policije.
Neposredno nakon horora pozvao me kolega iz Skupštine, Kemal Musinbegovic i uznemirenim glasom rekao: “Lejla, opet pucnjava! Idemo sada visočki, a ne stranački.”
Nakon obavljenog razgovora sa Kemom samo mogu poručiti visočkoj policiji koja po prijavi ne reaguje adekvatno (lika nisu pretresli i oduzeli mu hladno oružje),
SADA ĆETE VIDJETI ŠTA ZNAČI IMATI 7 POSLANIKA VISOČANA U SKUPSTINI ZDK!
Da, umalo da zaboravim, komandir me zvao neposredno prije nego ću ovo napisati i rekao da je pronađena neuračunjljiva osoba, PRONAĐEN JE I NOŽ, te je isti oduzet.

Izvor:AVANTURA.BA

avantura ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Provjera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.