Vepar divljao u centru Vlasenice

20150104172646_282110

VLASENICA – Vepar težak više od 100 kilograma izazvao je danas lakšu saobraćajnu nezgodu u centru Vlasenice, napravivši prethodno pometnju među građanima pred marketom “Zvorničanka”.
Očevici kažu da se vepar iznenada pojavio pred marketom u centru Vlasenice, te da je bilo očigledno da je životinja ranije ranjena i progonjena.
Vepar, koji je bio izbezumljen i uplašen, upao je u obližnji podrum pića i porušio sve što mu se našlo na putu, nakon čega je izjurio iz prodavnice i udario u opel koji se kretao Romanijskom ulicom.
Dezorjentisani vepar potom se vratio u podrum pića, gdje su ga sačekali i ustrijelili lovci lokalnog Udruženja “Igrišta”, koji su u međuvremenu alarmirani.
Lovac Radisav Mitrović rekao je da ranjena životinja može da bude veoma opasna.
“Vraćali smo se iz lova kada su nam javili da se vepar pojavio u gradu. Sačekali smo ga dok se nije umorio, jer je bio izbezumljen i bijesan”, kaže Mitrović.
Lovac Radivoje Kurtuma kaže da je u svojoj dugogodišnjoj lovačkoj karijeri samo jednom vidio vepra u centru grada.
“U Kladnju je 1988. na sličan način vepar ušao u hotel. Takođe je bio ranjen, gonili su ga psi i kada je u takvoj situaciji on nema puno vremena da razmišlja, već bježi gdje mu je lakše”, rekao je Kurtuma.
Komandir Policijske stanice u Vlasenici Dragan Jovičić rekao je da su uviđaj na licu mjesta obavili pripadnici vlaseničke policije i Stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik.
Izvor:Srna