Tešnjaci osvojili treće mjesto na Omahinom memorijalu

Dana 9.9.2012 godine(nedjelja) u MZ Vukovo (općina Tešanj) održan Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić-Omaha”Tešanj u organizaciji Paintballcluba Avantura iz  Tešnja.

Na turniru je uzelo učešče 14 ekipa iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine Tešanj,Jelah,Doboj,Maglaj,Zavidovići,Sarajevo i Brčko.

Prije otvaranja  Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić-Omaha”Tešanj članovi kluba Avantura Tešanj i OO turnira su posjetili porodicu rahhmetli Adema Omahića a poslije i mezar rahmetli Adema.

Otvaranje turnira po protokolu je najavljeno u 10 sati gdje su sve ekipe izašle i postrojene na poligonu malih sportova MZ Vukovo-općina Tesanj.Prvi je se obratio prisutnima Dino Hadzihalilović koji je presjednik Paintball kluba Avantura Sarajevo koji je najtrofejniji klub u našoj državi.Ispred Organizacionog odbora Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić-Omaha”Tešanj se obratio presjednik OO Hrvić Vahdet,Ispred sportskog saveza općine Tešanj i Zlatnih ljiljana je se obratio presjednik Alija Ogrić i na samom kraju presjednik ragbi saveza,parlametarac u Federaciji Bosne i Hercegovine  Šemsudin Mehmedović koji je ujedno i otvorio Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić-Omaha”Tešanj.

Najbolje rezultate su postigli Paintball club Avantura Sarajevo koja je osvojila prva dva mjesta a dok je Paintballclub Avantura Tešanj osvojila 3 i 4 mjesto.Fair Play ekipa na Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić-Omaha”Tešanj je ekipa Xcentar iz Brčkog.Za 1,2,3 mjesto i fair play ekipu su obezbjeđeni pehari kao i prijelatni pehar koji je osvojila najbolja ekipa na turniru a dok je za sve učesnice na turniru urucene zahvalnice od Paintballcluba Avantura Tešanj kao i poklon paketi od firme Planjax.

U realizaciji turnira su pomogli i prijatelji turnira Karate klub Doboj Jug,MTB Tešanj i Moto klub “Free Riders” Maglaj.

Za tehničku podršku su nam pomogli DVD Tešanj,DVD Jelah,Mladi Crvenog kriza kao i veliki broj volontera.

Ovim putem da se zahvalimo DVD Tešanj koji su radili 2 dana subota i nedjelja na montiranju paintball terena kao i na rasklapanju istog i pranju poligona s svojih 10 vatrogasaca.

Turnir je protekao bez ijednog incidenta na sportskom terenu ali i van terena i vrijedno je pomenuti da je ovaj dogadaj pratilo nekoliko stotina gledaoca.

Za sve sudionike(sportisti,gosti,tehnicka sluzba) ovog turnira organizator je priredio bespatnu hranu(sendiče i vojni grah) i piće(sokovi,voda,mineralne vode i kafa) a dok su ekipe imale besplatnu kotizaciju kao i besplatne kuglice(boju) na turniru.Za ekipe koje su iz udaljenih gradova su obezbeđeno prenoćište i večera.

Ovim se putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da realizujemo Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić-Omaha”Tešanj a u narednim danima čemo postaviti i sva imena naših sponzora i donatora.

Paintballclub Avantura Tešanj(Press kluba)

www.avantura.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Provjera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.