TEŠANJ:SVEČANO OTVOREN DNEVNI CENTAR ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA

Danas je u Tešnju svečano otvoren Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama koji je izgrađen pomoću sredstava koje je donirao Hajrudin Ahmetlić sa porodicom. Skupu je prisustvovao veliki broj građana ka i zvanica iz javnog inpolitičkog života.
– Od 2011. godine počeli smo sa okupljanjem djece sa posebnim potrebama i pojavila se potreba za jednim ovakvim objektom. Općina Tešanj je pripremila svu dokumentaciju, kao i lokaciju, rekao je načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, i tada se javio Hajrudin Ahmetlić sa željom da finansira ovaj projekat sa iznosom oko 250.000 maraka. Ovo nije prvi puta da smo se osvjedočili u humanost porodice Ahmetlić i HIFA GROUP. Hvala im na tome. S pravom možemo reći da je Tešanj mali grad sa velikim ljudima, naglasio je Huskić.
Korisnici ovog dnevnog boravka je 30 djece sa posebnim potrebama. Centar za socijalni rad, u saradnji sa Udruzenjem roditelja djece sa posebnim potrebama, razvija sopstveni model brige o toj djeci u zajednici. Ovaj objekat će omogućiti isporučivanje većeg broja usluga korisnicima.
– Izgradnjom ovog objekta moj otac nije učinio sretnim samo ovu djecu, nego i nas, rekao je Ahmed Ahmetlić, koji se obratio u ime svog oca Hajrudina. Uvijek nas je učio da je čovjek sretan onoliko koliko druge učini sretnim. Ovo neće biti zadnji projekat koji ćemo realizirati.
– Posebno mi je drago da je gdin Ahmetlić prepoznao nastojanje i osjećaj za lokalnu zajednicu, rekao je premijer ZDK Miralem Galijašević. Uopšte nije problem da ovaj Centar uđe u model finansiranja iz ZDK i tu dilemu smo riješili. Zahvaljujem se svim donatorima na pomoći a posebno gdinu Ahmetliću.
– Želim da se zahvalim svima na izgradnji ovog centra, gdje mogu da se družim sa svojim prijateljima, rekla je Nedžmija Bekrić jedna od korisnica ovog centra a koja je uručila i progodne poklone premijeru ZDK i gdinu Ahmetliću.
Nakon oficijelnog dijela vrpcu su presjekli Hajrudin Ahmetlić, načelnik Huskić i premijer Galijašević te sa prisutnim obišli i razgledali objekat.
Rad Centra pomagali su Općina Tešanj, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice FBiH, Ministarstvo obrazovanja FBiH, prof Ilir Tafa, prof dr Korajlić, Socksmaker Tešanj, Reiffeisen Bank, MannHummel BA, Unicredit Banka, Madi Tesanj, Hifa Group, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, AS Group, Inžinjering Jelah, Inter Tešanj, UNICEF BiH…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Provjera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.