Sead Muftić:Žuti karton na početku godine

sead Muftic

Prva vijest koju sam pročitao na početku godine”Prva žrtva polarne hladnoće u BiH: Beskućnik u Zenici pronađen smrznut”.U vijesti pročitah da je riječ o čovjeku koji ima oko 40 godina.Žalosno je ovo da na početku same utakmice(godine op.aut)dobijemo autogol.Ovih dana su najavljene velike hladnoće u našim krajevima a već pojedine općine u regionu npr.Pančevo je poduzelo je mjere da se spase životinje koje su napuštene,da li se obezbjedi kučice koje če biti montirane na javnim površinama sa hranom.

Da smo samo one novce što smo potrošili na pirotehnička sredstva usmjerili na izgradnju jedne ili više tih “sigurnih kuča” sigurno bi napravili mnogo.
Imamo političare koji imaju velika primanja od onih lokalnih do većih nivoa.Ako niste na vlasti barem ih “napadajte”argumentima da rade na ovim socijalnim programima u državi i sistemu.Ima mnogo dobrih zajednica koje brinu o tome ali svi tako treba da razmišljamo.Ovaj puta sam preskočio da postavim galeriju kako se naši “političari”provodili na najluđu noć a ovamo stotinjak metara umiru ljudi na stepeništu.Da li će iko da preuzme odgovornost barem onu moralnu da ovo više ne radimo i da nas ovakve stvari ne iznenade.
Ja ću ovaj svoj komentar da proslijedim svojim prijateljima poznanicima pa da stave kao tačku.
Narodno rečena “Ničija nije do zore sjela pa nadam se da i od večine Vas neće dugo jer ste Vi šsto krojite ljudske sudbine i sudbine svih nas”.
Iskreno je mene stid ispred Vas šta radite ljudima.
Srdačan pozdrav i sve najbolje u novoj 2015 godini i mnogo razumjevanja za one druge od kojih nemate koristi tj.nisu Vaše glasačko tijelo.