Lejla Imamović:Visoko bilježi najveći stepen kriminaliteta

Možete li nam reći koje ćete poduzeti mjere u vezi ovog nemilog događaja u Visokom a Vaš smo tekst i prenijeli na našem portalu” Dolje visočka policija”,a trenutno ste i zastupnica u skupštini ZDK?

Lejla Imamović:Neposredno nakon posljednje pucnjave u Visokom koja se dogodila jučer oko 17h, mi visočki zastupnici u Skupštini ZDK održali smo telefonsku sjednicu i odlučili postupiti onako kako nam naša odgovornosti i povjerenje koje su nam građani dali nalaže. Ovdje nije bitno ko dolazi iz koje političke opcije, niti ko je pozicija ili opozicija, mi ne možemo dopustiti da kriminalne grupe haraju ovim gradom i ne pozvati nikoga na odgovornost. Odlučili smo da na sljedećoj sjednici Skupštine, koja će se održati u srijedu, 29.07. zahtjevamo hitno sazivanje vanredne sjednice kojoj bi prisustvovali predstavnici MUP-a i kantonalnog tužilaštva. Za početak moramo u zajedničkom razgovoru uvidjeti gdje je suština i korijen problema. Ukoliko treba mijenjati zakone, mi ćemo to i učiniti.

 

Vi ste iz Visokog i po Vama kao obicnog gradana kakve je bezbjednosna situacija u Vasem gradu ali imate i informacije i s Ze Do kantona?

Lejla Imamović: Bezbjedonosna situacija u ZDK je nezadovoljavajuća, ali Visoko bilježi najveći stepen kriminaliteta, pa i najveći broj registriranih teških narkomana. Ja, kao građanin ovog grada, kao žena i majka osjećam strah za sebe i svoje dijete, koje se upravo sada dok s Vama razgovaram igra na visočkom stadionu na kojem je jučer oko ovih doba hodala neuračunljiva osoba s nožem u ruci. To je moj grad.

Hvala Vam na odvojenom vremenu za web portal avantura.ba  i mnogo sreće u daljnem radu i da istrajete u ovim stvarima koje će nama svima da poboljšati bezbjednosnu situaciju.

Lejla Imamović:Hvala i Vama na pozivu.

Izvor:avantura.ba

avantura ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Provjera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.