Jasmin Bogdanović: Željezničar je veliki klub sa sjajnim navijačima

naslovna

 

Sead Muftić: Od kuda ljubav prema nogometu i kako je to sve krenulo?
Jasmin Bogdanović: Jako volim posao s kojim se bavim,uživam u njemu i planiram da ostanem u sportu još dugo vremena,ako ne kao igrač onda sigurno neka druga funkcija. Smatram da sam osoba koja zna sta hoće u svom životu koja je posvećena i ima cilj koji cu jednog dana ispuniti. Mnogi kažu da sam pozitivna osoba i družim se s ljudima koji pozitivno razmišljaju. Mnogo mi znači podrška porodice i pravih i iskrenih prijatelja. Zbog svih navedenih razloga osjećam se sretno i ispunjeno.

Kao i svako dijete volio sam da se bavim nečim. Iako je otac insistirao da se bavim košarkom već sam ranije krenuo da se bavim fudbalom od 8 godine. Sve sto sam fudbal vise upoznavao sve sam ga više volio. To mi je sada u krvi ne samo igra nego život i odnos prema radu,zbilja uživam u tome.

Sead Muftić: Da nam nešto kažete o klubovima gdje ste igrali?
Jasmin Bogdanović: Svoje prve korake sam napravio u FK Sloga Doboj sa 17 godina sam zaigrao i za pravi tim što mi je svakako bila velika čast. Poslije toga odlazim u omladinsku školu NK Zagreb gdje sam proveo 4 godine i mnogo toga naučio što mi i dan danas pomaže. Onda dolazi do malog pada i odlazak u nižerazredne klubove gdje ne igram puno. Onda sam shvatio da moram napraviti dva koraka unazad da bih ostvario jedan naprijed i vratio sam se na početak,to je bila Sloga Doboj moj matični klub. Poslije toga odlazak u Zvijezdu iz Gradačca i onda kao kapiten istoimene ekipe odlazim u najveći klub BiH Željezniačar iz Sarajeva(plaćena je odšteta Zvijezdi jer sam bio pod ugovorom). U Željezniačaru je početak bio težak ali sam se privikao i isplivao . Stekao sam igračku afirmaciju a 2015 godina je nezaboravna,najviše zbog uspjeha u Europi. Odigrao sam 62 utakmice i postigao 5 golova.

jasmin_bogdanovic_rsa

Sead Muftić: Trenutno ste u Željezničaruiz Sarajeva?
Jasmin Bogdanović: Željezničar je veliki klub sa sjajnim navijačima,privilegija je biti član najvećeg kluba u državi. Grad me je odlično prihvatio isto kao i suigrači i rukovodstvo kluba na kojem sam im jako zahvalan.
Sead Muftić: Nedavno ste imali i operaciju pa nam recite kako teče oporavak od iste?
Jasmin Bogdanović: Operacija se desila u 12 mjesecu zbog povrede prednjih kriznih ligamenata,radio sam u Matuljima kod dr Nemeca. Sve ide u najboljem redu i doktor koji se brine o meni Amir Čukojevic je zadovoljan mojim oporavkom. Gotovo sam siguran da cu biti jači nego sto sam bio,vrijeme ce to pokazati. Sa povratkom na teren ne žurim kad budem 100% spreman onda ću zaigrati. Opće je poznato da su povrede sastavni dio sporta tako da sam to sve dobro prihvatio.

operacija

Sead Muftić: Kako vidite Željezničar u nastavku sezone i Vase prognoze?

Jasmin Bogdanović: Dosta smo se pojačalii tu su novi igraćii ekipa mora da se uigra. Za sve sto radite vam je potrebno vrijeme pa tako i za ovo ali vjerujem da ce sve izaćina dobro jer ekipa ima kvalitet a i dobro je vodjena. Cilj je svakako izlazak u Evropu da li preko prvenstva ili kupa u sto vjerujem da ćemo uspjeti. Visoko ciljevi se postavljaju što je normlano za klub kao sto je Željezničar.

Sead Muftić: Vi ste rodom iz Doboja i da li pratite rad FK  Sloga Doboj?
Jasmin Bogdanović: Svakako da pratim Slogu. Tu sam napravio prve fudbalkse korake. Sada se bore za ulazak u Prvu ligu RS u sto je vjerujem da ce ostvariti. Klub je dobro vodjen a nač elu tog tima je veliki sportski radnik Zlatko Spasojević(moj kućni prijatelj i član Nometnog saveza   BIH ). Nadam se da će u skorije vrijeme sloga da udje u Premier ligu jer to i grad a i klub zaslužuje.

Sead Muftić: Ko Vam je najveća podrška u karijeri i bez koga sigurno ne bi uspjeli?

Jasmin Bogdanović: Najveća podrška mi je porodica i par iskrenih prijatelja. Stalo mi je do njihovog mišljenja jer znam da mi žele dobro. A isto tako kad osjetim da neko sumnja to me strašno motiviše da radim bolje i da ostvarim ono što sam zacrtao. Pored toga svega najbitnije mi da vjerujem u sebe jer vjera u sebe je pola uspjeha.
Sead Muftić: Kako inače provodite vrijeme privatno i kako ide na ljubavnom planu?

Jasmin Bogdanović: Sad malo kad imam više slobodnog vremena još vise radim na sebi kako bih ojačao i bio spremniji jer ne radim fudbalske treninge koji mi mnogo nedostaju. Volim da čitam knjige . Ni na ljubavnom planu ne ide loše jer imam djevojku Adisu s kojom se zabavljam pola godine.

131024141

Sead Muftić: Koji je Vas moto inače u sportu ali i u životu?
Jasmin Bogdanović: Ima ih više dobro radi, dobro se nadaj. Kakve su ti misle takav ti je život. A jedna mi je posebna Da bi covijek uspio u životu mora kontinuirano da radi preduslovi za to su samodisciplina,čelicna volja,i upornost da u svemu tome istraje.

Sead Muftić: Hvala Vam na odvojenom vremenu i sve najbolje u životu
Jasmin Bogdanović:Hvala Vama …Čast mi je velika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Provjera * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.