Galijašević Mahmut:Za Tešanj se kaže da je to centar autoindustrije za BiH

naslovna

Sead Muftić (avantura.ba):Za sami početak razgovora da nam kažete nešto više o kompaniji  MANN+HUMMEL BA koja se nalazi u Tešnju?

Mahmut Galijašević:Naša kompanija počela je sa radom 1974. godine na osnovu licencnog ugovora sa jednim od najpoznatijih europskih proizvođača filtera MANN+HUMMEL iz Njemačke. Do 2005 godine nosi naziv UNICO FILTER d.d. Tešanj po istoimenom brendu. Od 2005 godine postaje članica MANN+HUMMEL grupacije i dobija naziv MANN+HUMMEL BA d.d. Tešanj.

Naš proizvodni asortiman čine filteri i filter elementi za prečišćavanje zraka, ulja i goriva za automobile, kamione, autobuse, poljoprivredne i građevinske mašine.
Prodajni asortiman čine filteri i filter elementi za prečišćavanje zraka, kabinskog prostora, ulja i goriva. Prodaja se odvija putem naših distributera a naši proizvodi se plasiraju pod dva brenda a to su MANN-FILTER i UNICO FILTER.

 

Sead Muftić (avantura.ba):Kompanija  MANN+HUMMEL BA je bila generalni sponsor manifestacije Rally Tešanj 2014, što se može i da vidi po samom nazivu manifestacije: MANN+HUMMEL Rally – Tešanj 2014?

Mahmut Galijašević:Jeste. Uzimajući u obzir činjenice da se djelatnost ove firme odnosi na automobilsku industriju, te našu dugogodišnju saradnju sa organizatorom ove manifestacije, uz neizostavnu i kontinuiranu podršku lokalnoj zajednici i događajima i manifestacijama ovdje u Tešnju, tako smo i ovaj put pokazali da MANN+HUMMEL BA nije samo proizvodno-prodajna kompanija, nego i društveno odgovorna kompanija. Stim u vezi smo se odlučili da budemo generalni sponzor ove manifestacije koja se po prvi put održava u Tešnju.

10440783_753666114683520_871172517101774206_n

Sead Muftić (avantura.ba):Kompanija MANN+HUMMEL BA kao generalni sponzor manifestacije Rally Tešanj 2014 ,šta je sve podrazumijevao ovaj oblik sponzorstva?

Mahmut Galijašević:Kao što je u prethodnom odgovoru navedeno, naša saradnja sa organizatorom ove manifestacije je dugogodišnja, i po raznim osnovama. A ovaj put naše sponzorstvo se ogledalo između ostaloga kroz: finansijsku podršku manifestaciji, zatim dvodnevnu logističko-tehničku podršku (ustupljen prostor za direkciju sajma u fabričkom restoranu sa svim popratnim sadržajima, ustupljen parking prostor ispred fabričkog restorana i upravne zgrade, zatim ustupljen prostor u krugu fabrike za sva takmičarska vozila i njihovu logistiku, angažman nekoliko uposlenika kao logistička podrška, podrška za dio ugostiteljskih usluga van naše firme kao i pri izradi informativno-promotivnog materijala za ovu manifestaciju, i dr).

10314000_753665658016899_6075948976380239181_n

 Sead Muftić (avantura.ba):MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014 je dobio visoku ocjenu iz svih segmenata organizacije od strane učesnika ali i brojnim gledaoca koji su pratili utrke.Da nam kažete iz Vašeg ugla kao generalnog sponzora  MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014 kako bi ocjenili ovaj projekat?

Mahmut Galijašević:Veoma značajna manifestacija, kako za naš grad tako i za čitavu BiH a što potvrđuje učešće takmičara iz BiH i regiona. Iako je ova manifestacija prvi put u Tešnju i mi ovdje nismo naviknuti na istu, ipak smo još jednom pokazali da svi zajedno možemo dati svoj doprinos i na taj način opravdati ukazano povjerenje da se manifestacija održi ovdje. A potvrda da smo opravdali povjerenje, jesu mnogobrojne izjave učesnika i medija pune hvale i pozitivnog iskustva i zapaženog gostoprimstva koje su osjetili i vidjeli naši gosti. Dakle, veoma značajna manifestacija koju treba u narednom periodu nastaviti realizovati ovdje u Tešnju uz stalna poboljšanja.

Sead Muftić (avantura.ba):Već se postavlja pitanje za Rally Tešanj 2015? Da li ste već razmišljali da ponovo budete generalni sponzor čime bi se vjerovatno već osiguralo da ova manifestacija bude i naredne godine održana ovdje?

Mahmut Galijašević:Mi smo u MANN+HUMMEL BA veoma počašćeni da prvi put održana ovakva manifestacija u našem gradu nosi naziv naše kompanije. S tim u vezi smo analizirali sve pozitivne aspekte i efekte koje smo imali i imamo kao generalni sponzor i zaključak je da odluka o sponzorstvu ove manifestacije bila veoma dobra i korisna kako za nas tako i za užu i širu društvenu zajednicu. A kada je u pitanju sponzorstvo u narednim godinama ove manifestacije mi nismo još to razmatrali. Sigurno je da podrška sa naše strane neće izostati za ovu manifestaciju u narednim godinama, a da li će to biti u vidu generalnog sponzorstva ili na neki drugi način, to ćemo znati kada sa organizatorom obavimo razgovore i razmotrimo zahtjeve i ono što nam se nudi.

Sead Muftić (avantura.ba):Osim kompanije  MANN+HUMMEL BA na područiju općine Tešanj ima mnogo firmi koje se bave proizvonjom vezanom za autoindustriju ili rade za iste i sigurno će biti razgovora u vezi zajedničkog djelovanja?

Mahmut Galijašević:Kao što znate, za Tešanj se kaže da je to centar autoindustrije za BiH, mi smo svi ponosni na to. I drago nam je da možemo svako na svoj način podržati održavanje ovakve i sličnih manifestacija. Obzirom da je ovo bilo prvi put da se ova manifestacija održi u Tešnju nije bilo možda dovoljno vremena i prostora da se razgovara oko zajedničkog djelovanja ali svi su na svoj način podržali. Ali svakako u cilju poboljšanja ove manifestacije ovdje kod nas bilo bi potrebno i korisno da se zajednički sve firme koje su iz obe branše organizuju i podrže i omoguće realizaciju ove manifestacije u buduće u Tešnju.

Sead Muftić (avantura.ba):MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014 je prošao bez velikih incidenata a posao na visokom nivou su odradili  MUP Tešanj,Hitna pomoć,Vatrogasno društvo,Dobrovoljno vatrogasno društvo Tešanj 1905 i mnogi drugi.Osim finansija to je bilo i tehnički jako dobro pokriveno!

Mahmut Galijašević:Veoma bitna činjenica i ishod ove manifestacije jeste ta da nije bilo većih incidenata, kako po takmičare, tako i organizatora ni publiku. Uzimajući u obzir da se radi o ovoj vrsti takmičenja, možemo biti veoma zadovoljni sa takvim ishodom, i konstatovati da su svi sudionici dali svoj maksimum kako bi manifestacija protekla na visokom nivou na čemu im u svoje ime i ime MANN+HUMMEL BA upućujem iskrene čestitke i zahvalnost.

Sead Muftić (avantura.ba):Da li ste zadovoljni medijskom podrškom manifestaciji MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014? Prema našim saznamnjima upućeno je mnogo pozitivnih izjava i komentara na računMANN+HUMMEL BA?

Mahmut Galijašević:Mi smo svakako zadovoljni predstavljanjem naše firme kroz ovu manifestaciju u medijima. Možda ova vijest na dan održavanja manifestacije nije posebno našla mjesta u medijskom prostoru, ali u danima poslije, pa evo sve do danas, imamo kontinuirano natpise, članke, reportaže na mnogim portalima, blogovima, društvenim mrežama, na radio i TV stanicama i dr. A svakako je ovo jedan od segmenata koji može biti predmet poboljšanja za naredne godine.

Sead Muftić (avantura.ba):Hvala Vam na odvojenom vremenu za ovaj razgovor i mnogo uspjeha u daljnem radu Vama ali i kompanijiMANN+HUMMEL BA!

Mahmut Galijašević:Hvala Vama za ustupljeni prostor na Vašem mediju, prezentaciji ovih pozitivnih stvari u gradu kao i ustupljenom prostoru za predstavljanje firme MANN+HUMMEL BA. Svako dobro i Vama i nadamo se uspješnoj saradnji u buduće.