“BOSNA – TS” U NAPETOJ ZAVRŠNICI SAVLADALA “LUKAVAC”

Bosna TS Tešanj
Sinoć su rukometaši “Bosne – TS” u jednoj triler završnici savladali veoma neugodnu ekipu “Lukavca”. Iako su cijelu utakmicu držali određenu prednost, ipak u par navrata domaćini su znali zaprijetiti.
Do 18. minute prvog poluvremena, uz određen broj grešaka gostiju, igralo se gol za gol, kada se Tešnjaci odvajaju i na odmor odlaze sa prednošću od 5 golova, tačnije 16:11. U drugom poluvremenu koncentracija gostiju pomalo opada, što domaćini pokušavaju iskoristiti, pa od 51. minute ozbiljno prijete da ugroze prednost Tešnjaka.

Međutim, golmani “Bosne – TS”, Bradarić Armir i Sinanović Armin, predstavljali su pravu glavobolju Lukavčanima, te su njih dvojica zaslužni što bodovi odlaze u Tešanj.

Na kraju, rezultat 23:28 za goste.

Kod “Bosne – TS”, Isaković Zlatko je sjajnim potezima pokazao da se radi o kvalitetnom igraču, a na kraju je kratko i jasno rekao da je imao dobrog mentora, naravno Adžamiju Avdiju. Uz Isakovića koji je postigao 5 golova, Bradarić Kenan je također pogađao 5 puta, neuništivi Mahmutagić Skender 4, kao i iskusni Panić Danko. Treba izdvojiti i sjajne asistencije Tucakovića i par hrabrih poteza Mujkanovića u završnici utakmice. Stanojević Danilo bio je istinski vođa odbrane, sa tandemom Omahić/Ridžal.

Kod domaćina, prva violina bio je Iljazagić Almin koji je postigao 7, Osmić Dino i Osmić Mirza 5, a Imamović Emir 4 gola.

Ako se pitate zašto triler, zašto napeta završnica, pa odgovor je jasan. Bila je to prava borba na tradicionalno užarenom terenu u Lukavcu, kada igraju ove dvije ekipe.

RK “Lukavac”: Osmić D. 5, Halilović, Hodžić, Mahovkić 1, Osmić M. 5, Mustafić, Junuzović, Imamović 4, Zećo, Zagrljača 1, Šarić, Spahić, Iljazagić 7
Trener: Mott Željko

RK “Bosna – TS”: Bradarić A., Tucaković 1, Hojkurić, Isaković H., Isaković A., Bradarić K. 5, Isaković Z. 5, Stanojević 3, Omahić 2, Mahmutagić 4, Mujkanović 1, Kantić, Šaranović, Sinanović, Panić 4, Ridžal 3
Trener: Filipović Ljubomir

Sudije: Dautović Admir/Đulović Anes
Delegat: Muratović Šefik

Sedmerci: Lukavac 6/4, Bosna – TS 8/6

Isključenja: Lukavac 18 min., Bosna – TS 12 min.